Двамата изпълнители ще си партнират на сцената на бургаската опера. Снимки Държавна опера

Двамата изпълнители ще си партнират на сцената на бургаската опера. Снимки Държавна опера

Концертния спектакъл „Приказка за двама“ ще зарадва меломаните в Бургас на 15-ти ноември. На една сцена се събират Орлин Горанов и великолепното сопрано Еделина Кънева. Оркестровият съпровод е на музикантите от Бургаската опера, а зад диригентския пулт е темпераментният маестро Деян Павлов. 

Музикално-сценичният проект вече втора година е представян с голям успех в редица сцени в България – в Сливен, Благоевград, Пловдив, Карлово, Русе и Плевен, през м. октомври гостува в Разград, Добрич и Русе, предстоят концерти в Несебър и Плевен.

На сцената на Бургаската опера в сряда един от най‐успешните сценични тандеми – Орлин Горанов и Еделина Кънева, ще подари на публиката неувяхващите чувства и вечните послания на вълнуващи арии и дуети от мюзикълите „Котките“, „Фантомът на операта“, „Целуни ме, Кейт“, „Моята прекрасна лейди“, "Човекът от Ла Манча", "Singing In The Rain", както и превърналата се в емблема "Светът е за двама". В чудесно селектираната програма звучат и известната "Con te partiro", изпълнявана от Андреа Бочели, както и композицията, дала името на концерта – „Приказка за двама" /музика и аранжимент – Митко Гидишки, текст – Матей Стоянов/.  Безспорните професионалисти Еделина Кънева и Орлин Горанов анонсират всяко от изпълненията – не само давайки информация за изпълняваните произведения, но и зареждайки с настроение и придавайки интимна атмосфера на събитието. Подбраната селекция от световноизвестните мюзикъли и популярни песни е под отличния оркестров съпровод на музикантите от Държавна опера – Бургас.  Те изпълняват – с вкус, стил и чудесно цялостно звучене, и самостоятелни оркестрови композиции – Увертюра от мюзикъла "Моята прекрасна лейди", известния "Валс №2" от Шостакович и др.

Комбинацията от всички компоненти на концерта – известни и обичани солисти, отличен оркестър и първокласен диригент, са гаранция за една вълшебно прекарана вечер в среща с вълнуващите послания на музиката на „Приказка за двама“ на 15-ти ноември. Концертната проява с приказно име е една необходима глътка романтика в сложната съвременна реалност.

Билети за „Приказка за двама“ - на касата на Операта и каса "Часовника".

Галерия