Изложба с рисунки за Никулден бе подредена във фойаето на гимназията. Снимка ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Изложба с рисунки за Никулден бе подредена във фойаето на гимназията. Снимка ПГТ Проф. д-р Асен Златаров

Осем награди спечелиха ученици от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" с ръководител Еожени Иванова от Трети национален конкурс за рисунка и литературна творба, посветен на Никулден. Конкурсът се организира от Община Бургас и Народно читалище "Фар-1946" - Бургас. Почетно жури в лицето на изтъкнати художници и литератори оцениха талантите и наградиха осем от възпитаниците на гимназията.

Престижно I- во място и награда за рисунка  бе присъдена на Антоанета Червенкова от VIII "д" клас за съответната възрастова група;

II- ро място за рисунка имат Виктория Парашкевова от VIII "а" и Георги Мишленков от VIII "б" клас;

III – то място за рисунка : Иванина Митева от VIII "г", както и Никол Колева от VIII "ж" клас.

В категория 10 клас, III – то място за рисунка са наградени Мариана Бахчеванова от X "в" клас и Деря Якуб от X "ж" клас.

В категория проза Иванеса Недева от VIII "д" клас е отличена с поощрителна награда.

За празника Никулден във фоайето на гимназията бе показана изложба, посветена на свети Николай - Чудотворец. В нея участваха 10 творби, сред които и наградените от конкурса. Младите художници с техния ръководител Еожени Иванова споделиха представата си за свети Николай - Чудотворец - покровител на моряците и рибарите. Талантите изразиха себе си, своя младежки порив и любовта си към морето, вълните и любимия си град.