Официалният старт е на 12-ти август

Официалният старт е на 12-ти август

Осем отбора, засега, са заявили участие в тазгодишното издание на регата "Кор Кароли". Това са екипажи от България, Холандия и украйна. Продължава подаването на заявки за участие. Официално състезанието ще се проведе от 11-ти до 15-ти август, като стартът е в Бургас с "Про-Ам" гонка, която ще бъде на 11-ти август от 13.00 часа. Същият ден от 19.00 часа на пристанището ще бъде церемонията по откриването на надпреварата.

Официалната състезателна програма започва на 12-ти август в 11.00 часа със старт на първия етап от Бургас – остров "Светии Иван" – Бургас.
Таксата за участие на човек е 10 лева. Такса за лодките, независимо от тяхната големина няма да има. Таксите могат да се плащат и на място. Средствата ще бъдат насочени за организиране и провеждане на самото състезание и за годишната церемония "Златен глобус". Последните гонки са във варненския залив на 15-ти август, като същия ден ще бъде и награждаването.
Организационният комитет на регата "Кор Кароли" обявява, че поради невъзможност и отказ от страна на "Марина Порт" Созопол да домакинства флотилията от яхти, участващи в регатата, маршрутът на втора и трета състезателни гонки, които ще се проведат на 12-ти август, неделя и 13-ти автуст, понеделник, е променен както следва:
12-ти август, неделя, старт Бургас – остров "Свети Иван" – Бургас
13-ти август, понеделник – старт Бургас – Свети Влас.