Турнирът продължава и на 5-и октомври

Турнирът продължава и на 5-и октомври

Юлия Стаматова, Гергана Топалова и Даниела Димитрова спечелиха срещите си от първия кръг на международния турнир по тенис за жени "Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара и се присъединиха в осминафиналите към Диа Евтимова, Габриела Михайлова и Александра Караманолева, които постигнаха това на 3-и октомври.

Поставената под №4 Юлия Стаматова отстрани трудно 15-годишната турска състезателка Илай Йорюк с 6:3 4:6 7:5 и се реваншира за загубата си от нея в първия кръг на същия турнир миналата година. Йорюк спечели преди няколко дни международния турнир за юноши и девойки до 18 г., който също се проведе в Созопол, а Стаматова ще срещне на 5-и октомври, утре, Елина Вихрянова (Русия).

Гергана Топалова постигна ценна победа над поставената под №2 в схемата и миналогодишна шампионка в турнира Оана Гаврила (Румъния) с 6:3 1:6 6:1. В осминафиналите държавната ни шампионка за жени ще срещне Даниела Димитрова, което означава българка със сигурност на четвъртфиналите. Димитрова отстрани Даря Шаламанова с 6:1 6:2 в двубой между две наши участнички с "уайлд кард".

Поставената под №5 в основната схема Петя Аршинкова загуби изненадващо от Анна Кубарева (Беларус) с 2:6 1:6. 15-годишната Елена Кралева също отпадна в първия кръг със загуба от Башак Акбаш (Турция) с 3:6 1:6.

Междувременно три двойки с българско участие се класираха за полуфиналите на двойки. Петя Аршинкова и Гергана Топалова отстраниха Нета Берман (Израел) и Рио Китагава (Япония) с категоричното 6:0 6:1, напред продължават още Диа Евтимова със състезаващата се за Белгия Михаела Боев и Юлия Стаматова с Леа Толи (Франция).

Международният турнир "Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара е включен в календара на ITF и е валиден за световната ранглиста за жени на WTA.