Първите туристи ще стъпят на Острова тази събота, 1- ви май. Снимка Архив Черноморие-бг

Първите туристи ще стъпят на Острова тази събота, 1- ви май. Снимка Архив Черноморие-бг

Остров "Света Анастасия" очаква първите си посетители за новия сезон на 1-ви май. Приемат се заявки и за провеждане на лични или корпоративни събития – сватби, кръщенета, рождени дни, тиймбилдинги. Подобрен е достъпът от пристана към сградите, а в реновирания ресторант отново ще могат да се опитат вкусни рибни специалитети по островни рецепти.

Корабът "Анастасия" ще извършва по три курса на ден с часове на отплаване от "Магазия 1": 10:00, 13:00 и 15:00 часа.

Посрещането, изпращането на пасажерите, престоят на борда на кораб "Анастасия" и на остров "Света Анастасия" ще се извършват при спазване всички противоепидемични мерки. В тази връзка желаещи да пътуват до остров "Света Анастасия" задължително трябва да направят предварителна резервация.

Резервации се приемат всеки ден от 9:00 часа на телефон 0882 004 124 или на е- mail [email protected],  като е необходимо пътуването да се заяви най-късно до 17:00 часа на предходния ден.

Билети могат да бъдат закупени на гише от Туристическия информационен център, който се намира във фоайето на "Магазия 1". Възможни са и картови  разплащания.

Цени за пътуване с кораб "Анастасия" до 31 май: стандартен билет - 12 лева; за ученици и пенсионери - 9 лева; за деца от 3 до 7 ненавършени години - 3 лева; за деца до 3 години и хора с увреждания - безплатно. Организирани групи ползват отстъпка.

 Предвид динамично променящите се метеорологични условия, уверете се предварително, че кораб "Анастасия" ще извършва плавания до острова.