SAM_4219

SAM_4219

От 10 ст. до над 6 лева за мартеници в Бургас

най-голямото разнообразие от модели. Най-харесвани са мартениците за ръка. Най-евтини са моделите, изработени само с бял и червен конец с малък елемент - предимно синьо мънисто. Те се предлагат на цена от 10 стотинки за бройка. Големите Пижо и Пенда започват от 6 лева.SAM_4214SAM_4220

Въпреки че интересът все още не е голям, предпочитани от бургазлии са мартениците от 1,50 - 2.00 лева, те са и най-продавани. Толкова струват моделите тип гривна с мъниста. Предлагането е изключително богато, като сред най-интересните са тези със седеф и различни светещи и искрящи елементи за най-малките.

На ръба на кича и добрия вкус са и най-големите вариации на търговците - мартеници с анимационни герои, дървени букви, рибки, сърца и прочие. Тази година могат да се видят и дървени лъжици, обвити в бял и червен конец и с мънисто против уроки, както и метлички в същия стил.

За традиционалистите има и модели, изработени от вълнени нишки и прежда, които поразително приличат на ръчно правени.

Тези, които наистина са собствено производство, са и малко по-скъпи. В галериите пък може да се намерят и по-артистични модели, предимно от естествени материали.

Галерия