DSC_7153

DSC_7153

От 250 до 500 лева за първолак

трябва да са вече подготвени за школото - да бъдат купени необходимите учебни помагала, да имат официални дрехи, за да почувстват празника. Събитието, което ще въведе първолаците в класната стая трябва да остане преживяване за тях, припомнят педагози. За да са на ниво, като истински принцеси и принцове, родителите на децата вече подготвят първото им показване пред обществото.

Екип на сайт "Черноморие" направи проверка по бургаските магазиниDSC_7176 и книжарници на каква цена се предлагат стоките за първокласниците. Така без да сме счетоводители успяхме да калкулираме необходимите разходи, които трябва да се направят, за да бъде облечен и подготвен за първия учебен ден детето.

От 250 до 500 лева излиза подготовката за 15-и септември. Най-важният аксеоар за първолаците са раничките, които се предлагагат по книжарниците и магазините. Едни от най - аткрактивните,  испанска марка, се предлагат по 70 лв бройката. Малко по - скъпи са от другите, но пък тези са със ортопедичен гръб. Предлагаме в различни размери и цветове. До 18-и септември специално за испанските раници има промоция, предлагат се с 20 процента намаление, казаза пред екип на сайт "Черноморие" консултант - продавач . Когато родителите купят раничката, следващата покупка за първолаците са несесерите  за моливи, флумастери  и други пишещи средства. Според пола на детето те са украсени в най - подходящите цветове- розово, лилаво, тъмносиньо и мастилено синьо. Удбството при тези несесери е че са с 3 прегради, допълват родители на първокластници. В раничка трябва да има и необходимите тетрадки. От 20 и 40 листа тесни редове могат да се купят от 40 до 49 стотинки бройката Тетрадките с квадDSC_6001ратчета , които се използват за часа по математика, 40 листа струват 80 ст. бройката. Голям формат тетрадки т. н. А 4 са едни от най - търсените, както за първолаците, така и за по- големите ученици. "Харесват ги много, най- вече заради титолната страница, на която има серии  на български писатели и възрожденци, личности от световното  изкуствои и наука, припомнят консултант продавачите в бургаските книжарници. Изобилие има и от химикалки, най- обикновенните вървят по 20-35 ст. парчето,но луксозните стигат до 4 - 5 лв..След като родителите на първолаците приключат с пазаренето в книжарниците, втората точка е посещение на магазините за дрехи и обувки. Кутират се най-много клош пола от еко кожа, която може да се купи от 20 – 25 лева.DSC_6003 Бяла блуза с уникални дантела пък струва 20 лева. За малките госпожички има изобилие от официални рокли - цветни и изработени от органза и тюл. Красотиите са по 30 лева за бройка. Рокличка от трико може да се намери за 20 лева.

За момченцата се предлагат джентълменски бели ризи, които струват 20 лева.

За часовете по физическа култура и спорт има богат избор от анцузи, както за момиченца, така и за момченцата. Цената от 25 до 36 лева или от 36 до 42 лева зависи от марката.

"Всеки родител иска да облече детето си с най-хубавите и качествени дрехи.DSC_6009 Дрехата е първото нещо, което се вижда от далеч. Качествената дреха няма как да е евтина. Много рядко родителите на първокластниците купуват дрехи с щемпъл "Произведено в Китай", сподели консултант - продавачка. Според дамата, освен тези връхни дрехи родителите трябва да прибавят към тоалета на момиченцата по 4-5 клинчета. които вървят от 10 до 22 лева бройката.

Децата трябва да имат памучни блузки, които се сменят най-често в часа по физкултура. А качествените маркови такива вървят от 16 до 20 лева за бройка.DSC_6010 Памучните чорапогащници се предлагат по 6 лева. За да е всичко наред, родителят на първолаците трябва да отделят средства, за да бъдат техните деца добре обути. Обувки от естествена кожа се намират на цени от 45 до 60 лева, а от еко кожа - от 28 до 36 лева.

Най-търсените и предпочитани от децата маратонки се продават на цени от 28 до 36 лева. Ботите изкуствена кожа са по 28-39 лева, а тези от естествена кожа се предлагат съответно между 50-70 лева. Гуменките се продават от 15 до 19 лева. Това е нашата журналистическа проверка. Смятаме, че сме помогнали на родителите, за да отделят необходимите средства, за да подготвят своето дете - първокласник за 15-и септември.