В парковете ще бъде разрешен и индивидуалния спорт и бягането. Снимка Архив Черноморие-бг

В парковете ще бъде разрешен и индивидуалния спорт и бягането. Снимка Архив Черноморие-бг

Курсовете се подновяват от 4-ти май, това каза на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов. Те ще се изпълняват като се спазват противоепимедичните мерки и дистанция. Теоретичната част ще се изпълнява дистанционно или в зала, като се спазва разстояние между курсистите. Практическата част ще се изпълнява като в купето на автомобила обучаващият и обучавания ще носят маски.

От утре ще бъде възможно и индивидуалното спортуване на открито -- бягане в парка или на стадиона. Плувните басейни се отварят при стриктно спазване на дезинфенцията в съблекалните.

Днес по-късно министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще издаде заповеди, с които ще регламентира практикуването на индивидуалните спортове на открито и провеждането на шофьорските курсове.

От 26-ти април е разрашена разходката в парковете за две групи лица:

- на деца до 12 години, придружавани от родител или членове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 09.30 до 18.30 часа всеки ден.

- в парковете и градинките ще имат право да се разхождат собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 09.30 часа и след 18.30 часа всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на  противоепидемичните мерки.

Задължителни спазване на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути.

Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините.

Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.