Само за специалността Медицина изпитите ще бъдат на живо. Снимка Архив

Само за специалността Медицина изпитите ще бъдат на живо. Снимка Архив

На 8 юни стартира официално кандидат-студентската кампания в университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас. Желаещите да се обучават в най-голямото държавно висше училище в Югоизточна България ще могат да подават документи от 8 юни до 10 юли. Документи ще се приемат в Учебно-информационния център на Университета – студентско общежитие, бл. No1, партер.

Заради повишените изисквания за безопасност след извънредното положение заради COVID-19, университетът предлага възможност документи да се подават и онлайн на адрес www.btu.bg. Платформата ще е активна от първите часове на 8 юни е ще затвори два дни преди официалния край на приема на документи – на 8 юли 2020 г.

За улеснение на кандидат-студентите, за първи път тази година през системата за онлайн кандидатстване ще могат да се заплащат и таксите за явяване на изпит. От началото на учебната година се очаква тази възможност да бъда създадена и за заплащане на семестриалните такси.

Заради обявеното извънредно положение в страната, което продължава частично и до 15 юни, се наложи промяна на датите за кандидат-студентските изпити, както и отпадането на предварителните изпити. За да имат кандидат-студентите възможност да изберат най-добрия за тях резултат, университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас е сред учебните заведения, които ще признават оценките от матурите като вход за кандидатстване. Изключение прави единствено специалността "Медицина". Желаещите да се обучават в най-новия медицински факултет в страната ще трябва да държат изпити по "Биология" - за специалност "Медицина" - на 19.07.2020 г. и на химия за специалност "Медицина" – на 26.07.2020 г. За специалностите от Факултета по обществено здраве и здравни грижи изпитът по Биология е на 13 юли, а за за специалностите: Биотехнологии, Хранителни биотехнологии, Екология и екологичен мениджмънт, Екология и опазване на околната среда - на 11 юли. Изпитът по химия за всички специалности, без "Медицина", е общ и ще е на 12 юли.

Останалите два изпита, които са вход за университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас – по математика и по Български език - са съответно на 11 и на 12 юли 2020 г.

Резултатите от конкурсните изпити ще станат ясни до 17 юли, а оценките от изпитите за "Медицина" - най-късно до 4 август.

Работно време на комисиите по прием на документи е от 08.00 до 16.30ч, а в съботните дни - от 09.00 до 16.00 ч.

Пълният кандидат-студентски график е публикуван на страницата на университета: www.btu.bg