Плащането чрез ПОС терминал ще улесни клиентите ни, каза Сияна Димитрова (в средата). Снимка Лина Главинова

Плащането чрез ПОС терминал ще улесни клиентите ни, каза Сияна Димитрова (в средата). Снимка Лина Главинова

От февруари тази година плащането на данъци ще става и на ПОС терминал. Новата услуга, която от Националната агенция за приходите въвеждат, ще улесни клиентите. "Ще имаме виртуален и физически ПОС терминал. Виртуалният ще бъде достъпен чрез нашия сайт, физическите ПОС терминали ще бъдат поставени на гишетата в салона за обслужване на клиенти", каза пред "Черноморие" Сияна Димитрова - директор на дирекция "Обслужване" в НАП - Бургас. В салона има 14 оперативни гишета. "Все още не е решено на кои от тези гишета ще може да се плаща с ПОС терминал. За да стане това обаче, клиентът, след като влезе в салона ще трябва да избере услуга и когато му излезе номера ще бъде извикан на съответното гише, за да плащи данъка чрез ПОС терминал", обясни механизма Сияна Димитрова.

Новата услуга ще бъде въведена в цялата страна. Има сключен договор с фирма, която ще монтира и поддържа ПОС терминалите. В момента се извършват тестове за работата на устройствата. Те ще започнат реално да функционират през февруари.

"С новата услуга ще улесним максимално нашите клиенти. Плащането чрез ПОС терминал ще отнема кратко време и при него не ще плаща такса. Средствата ще постъпят буквално до минута по сметката и това ще даде възможност да се направи, ако е необходимо, веднага справка за липса на задължения", допълни Сияна Димитрова.