Време без думи е втората книга на Десислава Георгиева. Снимка Архив Черноморие-Бг

Време без думи е втората книга на Десислава Георгиева. Снимка Архив Черноморие-Бг

От Областна управа ще подаряват двуезичната книга "Време без думи" на официални делегации от съседна Турция, които са на работно посещение в Бургас. Така наред с другите подаръци, с които от администрацията посрещат гостите си, вече е и книгата. Неин автор е бургаският журналист Десислава Георгиева. "Време без думи" излезе от печат в края на август и имаше своята премиера на 14-ти септември - Кръстовден.

Книгата е с кратки миниатюри, писани в Истанбул. Текстовете в нея са преведени на турски език. Това прави книгата подходящ подарък за различен повод.

Още преди своята премиера в Турция, която предстои, книгата вече прескочи Българо-турската граница. Областният управител Вълчо Чолаков дари няколко ексемпляра на турските партньори по проект, който администрацията изпълнява. "Време без думи" стигна и до всички точки на консулския окръг, за който отговаря генералният консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе. Дипломатът откупи значителна бройка от книгата, за да я изпрати в градовете, които попадат в обхвата на окръга му.

Сълзи, цветя, усмивки и музика за Време без думи