Термометрите са осигурени в учебните заведения от Общината. Снимка Архив Черноморие-бг

Термометрите са осигурени в учебните заведения от Общината. Снимка Архив Черноморие-бг

Община Бургас осигури електронни дистанционни термометри за всичките 49 училища и 33 детски градини на своя територия. Директорите са инструктирани да измерват с тях температурата на децата при влизането в учебните заведения и в класните стаи. Няма да бъдат допускани деца, които имат дори и най-малките симптоми за настинка или грип. Осигурените термометри са достатъчно за всички входове на учебните заведения.

Училищата вече са заредени с достатъчно количества хигиенни и дезинфектиращи материали и препарати, диспенсери и антибактериални течности. Дезинфекция ще се извършва между двете учебни смени и вечер. Дръжките на вратите, чиновете и подовете ще се обработват през няколко часа, твърдят от Община Бургас.

До учебните заведения няма да бъдат допускани никакви външни лица. На входовете на училищата ще има дезинфектиращи постелки.

От утре, 12 март, учебните часове ще се провеждат в обичайната си продължителност и график. В Бургас се отчита спад на заболелите от грип "Б" и остри респираторни заболявания. Грипната епидемия и грипната ваканция в Бургаско са отменени.