Работници поставят светещите гирлянди по улица Александровска. Снимки Лина Главинова

Работници поставят светещите гирлянди по улица Александровска. Снимки Лина Главинова

От Община Бургас провокират жителите на морския град със станалия вече традиционен конкурс "Да украсим Бургас". Той започва на 15-и ноември и ще продължи до 15-и декември. Желаещите могат да участват в него като изпратят снимки на атрактивна и впечатляваща коледна украса на външни фасади на офиси, магазини, блокове и обществени сгради.
Конкурсът се организира за 11 път от Община Бургас в навечерието на коледните празници. Ваучери за посещение на остров "Света Анастасия" и археологически комплекс "Акве Калиде" през новата 2018 година са част от наградите, които очакват финалистите в конкурса "Да украсим Бургас".
За класираните на призови места ще има и ръчно изработени сувенири от Общинско предприятие "Морски знаци", както и новият луксозен календар на Община Бургас за 2018-а.
Целта на конкурса е да поощри инициативността на всеки бургазлия, който лично допринася за общото настроение по празниците.
В "Да украсим Бургас" могат да се включат жилищни блокове, институции, болнични заведения, частни домове, офиси, търговски обекти, образователни заведения и др. Участието е лесно и включва само две стъпки - трябва да направите снимки на украсеното място и да изпратите кадрите на е-мейл: [email protected].
Не забравяйте да добавите име, телефон за връзка и точен адрес. Предложенията очакваме до 15-и декември, петък. 
След събиране на всички предложения в определения срок, комисия ще разгледа, оцени и класира най-добрите коледни украси в града. Наградите, разбира се, няма да закъснеят.