DSC_2182

DSC_2182

От утре Бургас е в грипна епидемия, затварят училищата

за да бъде обявена грипна епидемия. Към настоящия момент в Бургас на 10 000 има 193 залолели, сочи справката на Регионалната здравна инспекция.

Учебни занятия няма да има във всички училища в община Бургас. За детските градини е в сила режим "засилен филтър", те ще продължат за работят.

В сила влизат и противоепидимичните мерки във връзка снижаване на заболяемостта като се прекратяват плановите операции в здравните заведения, преустановяват се свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както профилактичните прегледи и имунизации.Grip

От щаба призовават гражданите да избягват посещения на събития от масов характер.

До кметовете на останалите общини ще бъде изпратена препоръка, по свое усмотрение да обявет или не грипна епидемия. Предпоставки за това са налице, а в допълнение на това са и ниските температури тези дни.

От Инспектората по образование заявиха, че няма проблем да бъде обявена грипна епидемия, защото периода е между двата срока и учениците вече са с оформени оценки.

В работата на щаба взеха участие и неговият председател - областният управител Константин Гребенаров, заместничката му Златина Дукова, директорът на РИЗ д-р Георги Паздеров, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, ръководителите на Центъра за спешна медицинска помощ, Регионалната здравна каса, Социално подпомагане, Инспектората по образование и други.