Състезанието се проведе в бургаската спортна зала Младост. Снимки ПГТ

Състезанието се проведе в бургаската спортна зала Младост. Снимки ПГТ

Отборът на Автото с 464 обиколки за 4 часа на състезанието за водородни автомобили. Бургаската Професионална гимназия по туризъм бе домакин на Националното състезание за водородно задвижвани автомобили - "Horizon Hydrogen GP". Състезанието събра най-добрите училищни отбори от цялата страна, които демонстрираха своите умения и знания в областта на алтернативните видове горива.

Отборът на ПГ по транспорт в Бургас се представи отлично и завоюва пето място в силна конкуренция. Това е голям успех, който показа нашия борбен дух и неоспорим талант още с дебюта ни и въпреки повредата в серво управлението в седмата обиколка, колата ни бе една от четирите,които издържаха пълните 4 часа на регламента.

Участието на ПГ по транспорт гр.Бургас в националното състезание е доказателство за ангажираността и стремежа към съвършенство на учениците и учителите от учебното заведение. Те продължават да работят усърдно,да се развиват в областта на новите технологии и очакват с нетърпение следващото състезание.

Поздравления за механиците (направили почти невъзможното колата да продължи надпреварата), за пилотите, които положиха неистови усилия, за да държат правилната траектория на пистата,за нашата агитка,която ни подкрепяше от началото до края на надпреварата. Поздравления за всички технически лица по пистата,които бяха наши ученици. Нека успехът им бъде стимул за бъдещи постижения и за още по-голямо вдъхновение на нашата гимназия!

Галерия