Отборът на Механото затвърди мястото си в национален план. Снимки ПГМЕЕ

Отборът на Механото затвърди мястото си в национален план. Снимки ПГМЕЕ

Отбор "Механо" обра медалите от националното състезание по роботика, което се проведе в Техническия университет в София - "Робо Дни 24". В него участваха над 250 отбора от цялата страна. Състезанието бе организирано от Клуба по роботика към Технически университет и се проведе под патронажа на Министерство на образованието и науката (МОН) и Министерство на иновациите и развитието (МИР).

Под ръководството на инж. Анна Златанова и инж. Бояна Георгиева, отборът на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, известен като "Механо", се представи отлично. Седемте ученици от бургаската професионална гимназия - Даниел Георгиев, Даниел Нейчев, Дейвид Желязков, Константин Златарев, Наско Дакашев, Петран Ганев и Михаил Колев, демонстрираха изключителни умения и дисциплина, спечелвайки призови места във всяка категория.

Ръководителите на отбор "Механо" бяха непрекъснато до своите ученици - наставляваха ги, насърчаваха ги и гарантираха, че всеки детайл от състезанието е спазен до съвършенство. Кулминацията на деня настъпи с обявяването на победителите. Въпреки напрежението и жестоката конкуренция, отбор "Механо" успя да спечелии призови места във всяка категория.

Първо място - "3D лабиринт" - Наско Дакашев от X "б" клас се отличи със забележително постижение, като стана първият ученик, успял да премине през целия лабиринт от момента на въвеждането на тази дисциплина, ментор - инж. Анна Златанова.

Първо място - "LEGO Мини сумо", която се играе за първи път, ментор - инж. Бояна Георгиева.

Първо място - "LEGO Следене на линия", ментор – инж. Бояна Георгиева.

Първо място за най-добър дизайн на робот в категорията с мотото "ROYAL", където трябваше роботите да бъдат украсени в царствен стил. Инж. Никола Чанев използва 3D принтер за да създаде украса за роботчетата в този стил, което донесе победата и в тази категория.

Трето място - "Мини сумо", ментор - инж. Анна Златанова.

Четвърто място - "Следене на линия", ментор - инж. Анна Златанова.

С тези успехи отбор "Механо", не само подобри представянето си от миналата година, когато завоюва четири втори места, но и се утвърди като отборът с най-много спечелени купи в страната за втора поредна година. Ръководителите инж. Анна Златанова и инж. Бояна Георгиева и техният отбор "Механо" положиха огромни усилия и показаха, че упоритата работа и постоянството са най-важни за успеха.

Галерия