Отборът на Механото стана пръви в катогерията за управление на автомобил. Снимки Черноморие-бг и ПГМЕЕ

Отборът на Механото стана пръви в катогерията за управление на автомобил. Снимки Черноморие-бг и ПГМЕЕ

Отборът на бургаското Механо грабна една от колективните награди на Регионалното състезание за "Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство". Домакин  на състезанието бе Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника. В оспорваната надпревара се включиха 24 ученици от 8 отбора - III регионална група: училищата в области Бургас, Габрово, Сливен, Стара Загора и Ямбол. Регионалният кръг от Националното състезание се проведе в четили етапи:

- решаване на теоретичен тест по Безопасност на движението по пътищата в системата на ИААА;

- решаване на теоретичен тест по устройство, обслужване, ремонт на моторно превозно средство в електронен формат в специална система https://youngcarmechanic.bg/;

- майсторско управление на автомобил по зададено трасе;

- изпълнение на практически задания за автомонтьор на конкретни работни места в сервиз на Юникс Ауто Бургас ООД.

Надпреварата започна със старт за "Най-добър млад водач на МПС" на територията наа ПГМЕЕ. В тази категория първите три места спечелиха Златомир Стайков от ПГМЕЕ Бургас, следван от Христо Бонев от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт - Казанлък и Кристиян Станев от ПГ по транспорт - Бургас. В отборно класиране "Най-добър млад водач на МПС" победител е отборът на ПГМЕЕ -  Бургас. Второ и трето място заеха отборите на  ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт – Казанлък и Професионалната гимназия по транспорт - Бургас.

В индивидуалното класиране "Най-добър млад автомонтьор" стана Емил Георгиев от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника - Бургас, следван от Иво Лалев от ПТГ "Д-р Н. Василиади" - Габрово и Атанас Атанасов от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт - Казанлък.

Отборната титла за "Най-добър млад автомонтьор" грабнаха учениците от ПГМЕЕ - Бургас, втори стана отборът на Професионалната гимназия по транспорт - Бургас, а трети се класираха учениците от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт - Казанлък.

Първото място в комплексно отборно класиране извоюва отборът на ПГМЕЕ - Бургас, а ПГ по транспорт гр.Бургас и ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт - Казанлък се наредиха съответно на второ и трето място.

На церемонията по награждаването бяха Момчил Бекярски и Виктор Буров, представители на "Интер Карс България ЕООД". Победителите получиха грамоти и подаръци от Министерството на образованието и науката, "Интер Карс България ЕООД" и Bosch.

Отборът на  Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника - Бургас се класира за участие в Националното състезание "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС", национален кръг, който ще се проведе през месец май в Силистра.

Галерия