Отборът на Механото спечели оспорвания турнир

Отборът на Механото спечели оспорвания турнир

Отборът на "Механо ПГМЕЕ" завоюва първото място в младежкия турнир по мини футбол за купата на "БМФ Порт Бургас 2024". Учениците от бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника заслужено спечелиха голямата награда – билети за мач от лига "Европа" между "Лудогорец" и "Атлетик" (Билбао), който ще се играе на 7-ми ноември 2024 г. на стадион "Хювефарма Арена" в Разград. За победителите ще бъде осигурен и транспорт от Бургас до Разград и обратно, както и нощувки.

Среброто бе спечелено от индивидуално сформирания отбор "Опълченците", а бронзът отиде при младите футболисти от Немската езикова гимназия "Гьоте".

Специален гост на събитието бе представителя на организаторите - Димитър Сотиров - ръководител на отдел "Екология", който връчи наградите на най-добре представилите се отбори. 

Футболното състезание се проведе днес на игрищата на спортен комплекс "Диалог 359 Арена" в Бургас при огромен интерес.

В деветото издание на турнира участваха общо 12 непрофесионални отбори - 11 от бургаските гимназии, сред които - ПГМКР "Свети Никола", ПГ по транспорт, Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника и 1 самостоятелно сформиран отбор.

Отборите бяха разпределени чрез жребий и се състезаваха на принципа "всеки срещу всеки" в своята група. След края на груповата фаза победителите се срещнаха на полуфинал и финал чрез директни елиминации. Състезанието се проведе със съдействието на Българската асоциация по мини футбол – клон Бургас и съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по мини футбол за 2024 г. Всички футболисти демонстрираха завидна техника с топката и показаха, че имат капацитет за победа и бъдещо развитие в спорта.

За всички участници турнирът бе напълно безплатен. Освен голямата награда, купи и медали, организаторите бяха подготвили предметни награди за класиралите се на първо, второ и трето място, както и индивидуални подаръци за всеки участник.

Галерия