Отборът на ПГМЕЕ спечели турнира след изпълнение на дупзи

Отборът на ПГМЕЕ спечели турнира след изпълнение на дупзи

Отборът на бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника спечели турнирът по футбол на малки вратички за купата на "БМФ Порт Бургас 2023". Младите спортисти надиграха отбора на Професионалната гимназия по транспорт и заслужено извоюваха правото си да бъдат на трибуните на стадиона в Разград, за да подкрепят футболистите на "Лудогорец" в срещата им с "Нордселанд", която ще се играе на 14-ти декември в Разград. Билетите, транспортът от Бургас до Разград и обратно, както и нощувките за победителите са осигурени от организатора на турнира.

Среброто бе завоювано от Професионалната гимназия по транспорт, а бронзът взеха младежите от сборния отбор "СНУС 6". За всички участници турнирът бе безплатен. Освен голямата награда, организаторите бяха подготвили купи, медали и индивидуални предметни награди за класиралите се на първите три места, както и подаръци за всеки участник в състезанието.

Въпреки дъжда и лошото време, десетки футболни фенове дойдоха на спортния комплекс, за да подкрепят своите фаворити.

В осмото издание на турнира участваха девет отбора. В надпреварата се включиха състезатели от бургаските гимназии: Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", Професионална гимназия по транспорт, Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, Професионална техническа гимназия, Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации "Пеньо Пенев", Професионална гимназия по химични технологии "Зелинский", както и 1 индивидуално сформиран отбор от младежи.

Отборите бяха разпределени чрез жребий  и се състезаваха на принципа "всеки срещу всеки" в своята група. След края на груповата фаза победителите се срещнаха на полуфинал и финал чрез директни елиминации. Състезанието се проведе със съдействието на Българската асоциация по минифутбол – клон Бургас и съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по минифутбол за 2023г. Въпреки уверенията им, че играят за удоволствие и най-важен е  феърплеят, всички футболисти демонстрираха завидна техника с топката и показаха, че имат капацитет за победа и бъдещо развитие в спорта.

Галерия