Следващата среща на Созопол е с Етър. Снимка ФК Созопол

Следващата среща на Созопол е с Етър. Снимка ФК Созопол

Отборът на "Созопол" елиминира лидера в Североизточната Трета лига "Светкавица" - Търговище, печелейки с 1:4 като гост, в 1/32 финалите от турнира за Купата на България и продължава в следващия кръг от надпреварата. Двубоят се проведе вчера на стадион "Димитър Бурков" в Търговище, а морският тим, който бе подкрепян от малка група верни привърженици, пропътували разстоянието от Созопол, не остави съмнение кой е по-класният тим и заслужено продължи на 1/16-ина финалите, където ще има за съперник "Етър" - Велико Търново.

Наставникът на "Созопол" Маргарит Димов, който вчера празнуваше рожден ден и си подари първа победа в официален мач за този сезон, бе направил цели осем промени, и пусна голяма част от футболистите, които записват по-малко минути в първенството. Капитанът Петър Кюмюрджиев, Сава Савов и Венцислав Гюзелев пропуснаха срещата заради леки травми, но пътуваха с отбора и трябва да бъдат на разположение за важното домакинство в неделя срещу "Янтра" - Габрово.Гостите контролираха събитията на терена през всичките 90 минути, а през първите 15 бяха леко отпуснати и допуснаха изравнителен гол след рикошет. Домакините от Търговище имаха няколко атаки през целия мач, а в последната минута от свободен удар нацелиха греда.

Главният рефер от Велико Търново Михаил Павлов и неговите помощници се справиха отлично, а двубоят мина без нерви и спорни отсъждания. Хеттрик за "Созопол" отбеляза новото попълнение, което пристигна от "ЦСКА 1948" - Цветомир Тодоров, а третото попадение вкара от дузпа за нарушение срещу Георги Радев след почивката. В края на срещата се разписа и Георги Господинов след топовен изстрел от дистанция.

Гостите от "Созопол" откриха още в 10-та минута, а Ариф Ферадов не спря да тормози бранителите на домакините. Бързият и техничен полузащитник напредна по левия фланг и центрира в наказателното поле за Трайо Грозев, който засече с глава. Нападателят асистира за Цветомир Тодоров и той с глава вкара от близко разстояние за 0:1. В 15-та минута домакините изравниха резултата, а това бе и една от малкото им атаки към вратата пазена от Роман Васенев. Руснакът нямаше какво да стори, след като кълбото се отби в задните части на Диян Лефтеров и след рикошет влетя в мрежата за 1:1. След изравнителното попадение, мачът протече в друго русло и "Созопол" пое инициативата. Въпрос на време бе кога ще падне втория гол. В 44-та минута гостите реализираха и второ попадение. След отнета топка близо до наказателното поле от Ариф Ферадов, асеновградчанинът пусна по левия фланг за Трайо Грозев, а той видя в наказателното поле непокрития Цветомир Тодоров, който от точката на дузпата с примерен изстрел вкара за 1:2. В 75-та минута Георги Радев, който замени Диян Молдованов в началото на срещата заради леко разтежение, бе фаулиран в наказателното поле и Михаил Павлов от Велико Търново посочи бялата точка. От 11-те метра Цветомир Тодоров бе безпощаден и със силен изстрел в левия ъгъл покачи за 1:3. Две минути преди края на срещата в 88-та минута и Георги Господинов записа името си сред голмайсторите. След пас на Яни Николов и хубав рейд завършил с топовен изстрел в горния ляв ъгъл, Георги Господинов вкара красиво попадение, с което оформи крайния резултат в мача - 1:4.

"Созопол": 1.Роман Васенев, 2.Мариян Димитров, 15.Димитър Жеков, 23.Диян Молдованов /5.Георги Радев/, 19.Диян Лефтеров /14.Расим Сюлейман/, 6.Стефан Стойнов, 10.Яни Николов, 99.Кристиян Парашкевов /7.Кристиян Иванов/, 18.Ариф Ферадов /16.Георги Господинов/, 20.Цветомир Тодоров /27.Иван Колев/, 77.Трайо Грозев

Така "Созопол" ще има за съперник в 1/16 финалите тима от Efbet Лига - "Етър" - Велико Търново. Двубоят с виолетовите е през октомври на стадион "Арена Созопол".