тборът на Созопол стартира пролетния дял на първенството с домакинство

тборът на Созопол стартира пролетния дял на първенството с домакинство

Отборът на ОФК "Созопол" стартира пролетния полусезон в Югоизточната Трета лига с домакинство на "Атлетик" - Куклен, в среща от 18-ия кръг. Небесносините ще търсят първи успех през новата 2020. Лидерът в първенството има ясна цел този сезон - да остане на върха и през новата кампания да се състезава във Втора лига. Възпитаниците на Маргарит Димов нямат поражение у дома и все още не са допуснали попадение пред своя публика през настоящия сезон. Морският тим ще се опита да продължи с добрата серия. "Созопол" е с актив от 41 точки на върха, с точка пред втория и третия "Марица - 1921" - Пловдив и "Загорец" - Нова Загора и с девет пред четвъртия и петия "Черноморец - 1919" - Бургас и "Гигант" - Съединение, които имат по 32. След 13 победи, 2 равенства и 2 поражения, небесносините остават еднолични лидери и са вкарали 33 попадения, а са допуснали едва 6, като три от допуснатите са от дузпи.

"Созопол" направи една добра зимна подготовка и записа четири победи, три равенства и три поражения в контролите.

Отборът се подсили с шест нови попълнения - вратарят Пламен Колев. Опитният страж е шестото ново име през пролетния полусезон в състава на "небесносините". Колев е юноша не "Берое" - Стара Загора, роден на 9-ти февруари 1988г. До зимата бе футболист на старозагорци, но договорът му приключи и двете страни се разделиха. Пламен има богата визитка, играл в редица отбори като "Нефтохимик" - Бургас, ПСФК "Черноморец" - Бургас, "Банско", "Ботев" - Гълъбово, "Локомотив" - Горна Оряховица, "Миньор" - Перник и "Черноморец" - Поморие. Стражът има по два сезона във "Видима Раковски" - Севлиево, "Черно море" - Варна и "Верея" - Стара Загора в "А" група. С привличането му конкуренцията под рамката става сериозна, а "Созопол" вече има двама опитни вратари в лицето на Колев и Роман Васенев. Двамата карат и треньорски курсове.

Преди това крилото Николай Дросев се присъедини към отбора от ОФК "Несебър". Дросев ще се подвизава като ляв външен полузащитник. Николай е юноша на "Черноморец" - Бургас, роден 1999 година, капитан на младшата възраст на акулите, играл в школата на старозагорския Берое, има мачове за юношеския национален отбор до 19 години. Младият футболист се отличава със своята бързина и голмайсторски умения. Именно Дросев отбеляза изравнителното попадение за Несебър през есента, а "Созопол" загуби първи точки в шампионата. Отново Дросев разочарова "небесносините" в турнира за Аматьорската футболна лига, когато реализира победното попадение срещу "Созопол", а "Несебър" продължи напред за Купата, където имаше за съперник "Черноморец" - Бургас.

Другото ново име в състава на Маргарит Димов е вътрешният полузащитник Живко Илиев. Талантливият халф може да играе във всички зони на полузащитата. Юноша на "Поморие", роден на 30-и януари 1994-а година, от талантливия набор на Милен Гамаков и Иван Стоянов. На ниво мъжки футбол има по един сезон с тима на "шейховете" във "В" и "Б" група и четири с тима на ОФК "Поморие", които преустановиха участие в първенството на Втора лига.

Опитният ляв бранител Иван Янчев и бивш капитан на "небесносините", който може да играе във всички зони на отбраната е другото ново име. Юноша на Нефтохимик, познат на небесносините привърженици, родом от "Созопол" и има четири сезона от 2014 до 2018 и 64 мача във Втора лига с бившия си и настоящ тим. Роден на 23-и юни 1987г.. Играл в "Мастер" - Бургас, "Черноморец" - Поморие, "Черноморец" - Бургас, "Нефтохимик" - Бургас. Последните два сезона защитавал цветовете на ОФК "Поморие", които преустановиха участие в първенството на Втора лига.

Другото ново име в "Созопол" е вътрешният полузащитник Сава Савов. Роден на 7-и юли 1996-а година, родом от Сливен, юноша на войводите, а след това и на ЦСКА. Юношески национал, с 20 мача за трикольорите. Защитавал цветовете на ОФК "Несебър", "Монтана", "Свиленград", ЦСКА, "ЦСКА 1948", и два сезона за "Локомотив" - Горна Оряховица, откъдето идва. Сава Савов може да играе във всички зони на полузащитата, но най-добре се чувства в средата на терена, където ще има за конкуренция Яни Николов и Стефан Стойнов.

Таранът Трайо Грозев също се завърна, след като през есента игра в конкурента "Черноморец 1919" Бургас. Грозев, които отбеляза 15 попадения през миналата кампания, когато се присъедини към небесносините за пролетния дял, вече загатна в контролите като отбеляза 8 попадения и отново обещава да бъде в топ форма. Маргарит Димов няма да може да разчита на нападателя Венцислав Гюзелев, които пропуска мача за натрупани жълти картони.

Двубоят с "Атлетик" е в събота, 22-и февруари, от 14:00 часа, на стадион "Арена Созопол".