Отец Емилиян наръси със светена вода за здраве и успех. снимки ОУ Найден Геров

Отец Емилиян наръси със светена вода за здраве и успех. снимки ОУ Найден Геров

Отец Емилиян освети класните стаи в бургаското ОУ "Найден Геров". Така бе дадено началото на новата учебна 2022/2023 година в училището. Първокласници, разпределени в четири класа, прекрачиха за първи път прага на училището в комплекс "Меден рудник". Там ще се обучават от тази година и две русначета, във втори и в трети клас.

Празникът започна традиционно в двора на училището, където се събраха ученици, учители, родители. "За първи път от началото на пандемията имаме отново тържествено откриване на учебната година без условности и ограничения", сподели пред "Черноморие" директорът на гимназията Лазар Налбантов. Той не скри изненадата си, че тази година и родителите са били по-приповдигнати и развълнувани на 15-ти септември.

"Да си пожелаем една успешна, ползотворна и спокойна учебна година за всички. Ние, учителите, заедно с вас родителите, ще работим усилено и с висок професионализъм, за да се гордеем накрая с постигнатите успехи", допълни още Лазар Налбантов в празничното си слово.

По традиция първи в сградата влязоха първокласниците, водени от своите класни ръководители, които през следващите години ще ги учат на абзуката, на писане и смятане и които ще оставят у тях първите впечатления от училището и знанието. А класните стаи ги очакваха "пременени" с цветни балони и с буквари на чиновете.

Галерия