Тази нощ си отиде бургаският художник и реставратор

Тази нощ си отиде бургаският художник и реставратор

Отиде си бургаският художник Климент Атанасов. Тъжната новина съобщи съпругата му Нина Христозова - Атанасова с пост в профила си в социалните мрежи-

"С дълбока тъга съобщаваме за загубата на нашия обичан съпруг и баща - Климент Атанасов. Освен талантлив художник и реставратор, той беше прекрасен човек и вдъхновител. Неговото голямо сърце, добро чувство за хумор и непреходната му любов към семейството и близките ще ни липсват винаги. Той успя да запечата уникалната красота и чудатости на живота и света около нас и да я превърне в изкуство. Неговите творби ще продължават да ни зареждат със сила и красота.

Благодарни сме за всички спомени и мъдрости които ни остави. Паметта за него ще продължи да живее в нашите сърца.

В този тежък момент на скръб и загуба, нека всички да споделят нашата болка и да помнят Климент Атанасов като човек, който промени света с изкуството си и остави незабравима следа.

Нека душата му намери спокойствие във вечността. От семейство Атанасови – Нина, Антони и Севастиан", написа съпругата на Климент Атанасов в профила си.

Климент Атанасов е роден през 1957 година в Бургас. Автор е на десетки картини, участвал е в редица самостоятелни и колективни изложби. Освен художник, той бе и реставратор.

Поклон пред паметта му!