Започнаха да пристигат и специални поздрави от участници и гости за 30-годишнината на Откритие

Започнаха да пристигат и специални поздрави от участници и гости за 30-годишнината на Откритие

В навечерието на 30-ото издание на Международния музикален фестивал "Откритие" в официалния му YouTube канал започнаха да се излъчват записи от стари издания. Първият запис е от 2019 г. Той представя конкурсната част на живо на сцената на ДТ "Стоян Бъчваров". На 28-ия фестивал за последен път международният конкурс се проведе в познатия формат, в който гостуващи във Варна изпълнители представят пред публика и специално създадени нови песни.

В 30-минутния запис от 28-ото издание зрителите могат да видят конкурсните изпълнения на Янис Лемезис (Латвия), Теодора Радилова (България), Рикардо Чис (Италия), Олга Горничар (Беларус), Бюшра Акьол (Турция), Рут Портели (Малта), Риад Абдулов (Азербайджан) и Джои Джеймс (Великобритания), както и част от рецитала на специалните гости DeepZoneProject.

Започнаха да пристигат и специални поздрави от участници и гости за 30-годишнината на "Откритие". Във фейсбук страницата на фестивала вече публикувани кратки видео записи, направени специално от Б. Т. Р. и базираната в Германия джаз изпълнителка Александрина Симеон.

С подкрепата на фонд "Култура" на Община Варна.

Галерия