Откриват екоизложба пред фонтаните в Бургас

Той се организира от Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България във връзка с Европейската година на биологичното разнообразие - 2010.

 

Изложбата в Бургас е факт благодарение на Представителството на ЕК в България, Община Бургас и Българска Фондация Биоразнообразие. Зинаида Златанова - ръководител на Представителството на ЕК, ще открие изложбата. Сред гостите ще бъдат Атанаска Николова - заместник кмет "Евроинтеграция и екология" на Община Бургас и Румяна Иванова - изпълнителен директор на БФБ. На събитието ще имат свои представители всички институции и организации в Бургас, работещи за опазване на българската природа и биоразнообразието.

Откриването на изложбата ще бъде съпроводено с информационна и развлекателна програма за гражданите и гостите на Бургас. Игра с публиката и много награди, музикален поздрав от фолклорна група "Жарава", изпълняваща автентичен странджански фолклор и Арт-работилница за деца са само част от изненадите, които организаторите са подготвили.

Малките художници от детското ателие по приложни изкуства към читалище "Просвета" в Бургас ще изготвят от природни материали специално еко-пано за биоразнообразието с фигури на животни и растения, ще изрисуват миди, камъчета и др. Гостите на събитието (малки и големи) ще могат сами да щамповат малка торбичка или кърпа от плат с елементи от кампанията за биоразнообразието и да ги отнесат със себе си.

Всички деца и гости, присъстващи на откриването, ще имат възможност да оставят своите мисли, послания и опасения за биоразнообразието на огромен транспарант "Биоразнообразието. И аз съм част от него".

Изложбата ще гостува до фонтаните на подлеза на Операта от до 23 август 2010 г.