Пясъчният фестивал ще радва посетителите до месец септември. Снимки Лина Главинова

Пясъчният фестивал ще радва посетителите до месец септември. Снимки Лина Главинова

Единадесетото издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас. ще бъде открито утре, четвъртък от 18.00 часа. Тази година двадесет и двама творци от Австралия, Турция, Украйна, Германия, Полша, Русия, Чехия и България работиха по атрактивната тема "Митове и чудовища". На входа на експозицията ще ви посрещнат двете кули от Толкиновата сага "Властелинът на пръстените" - Ортанк в Айсенгард (обиталище на магьосника Саруман) и Барад-Дур, от чийто връх гледа неспящото око на Саурон. Във фестивалната зона са изваяни още горгоната Медуза, страшен циклоп, чудовището от Лох Нес... За да узнаете какво друго е родила фантазията на скулпторите, елате и вижте на място. Само утре вечер входът е свободен.

Фестивалът на пясъчните скулптури ви очаква на обичайното си място в парк "Езеро", близо до Конна база - Бургас. Той ще работи всеки ден от 08.00 до 22.00 часа до края на септември.  Цените на билетите остават непроменени:

Деца до 7 години - безплатно.

Ученици и пенсионери - 1.50 лв.

Група над 10 души - по 2.50 лв. на човек.

Редовен билет - 3.50 лв.

По време на утрешното официално откриване за вашето добро настроение ще се погрижат импро театър "ХаХаХа" от София и бургаският духов оркестър, който това лято се представя с изцяло нова музикална програма.

 

Галерия