DSC_8235

DSC_8235

Откриват Майски салон на изкуствата във Варна фойаето на зала "Пленарна" в сградата на Общината. Проявите са под патронажа на кмета на Варна Иван Портних и с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. На 9-ти май от 18.00 часа в Градската художествена галерия ще започне концертът на група "ОМ". На 10-ти май в Градската художествена галерия от 18:00 часа е началото на концерт на оркестър "Симфониета", посветен на светите братя Кирил и Методий. Диригент: Милко Коларов, с участието на Ивайло Бойчев. В програмата: Панчо Владигеров – "Малък прелюд", "Носталгия" и "Танц" и Лудвиг ван Бетовен – концерт за пиано и оркестър №1.

На 13-ти май от 18:00 часа - 22:00 часа във варненските книжарници ще се проведе Европейска нощ на литературата – четене на текстове от европейски автори. Главен организатор: младежка група "Аморфа" със съдействието на Алианс франсез - Варна.
На 17-ти май от 18:00 часа в Концертното студио на Радио Варна ще бъде премиера на спектакъла "Албена прокълнатата" - по мотиви от Йордан Йовков. Театрално студио "Шанс" с художествен ръководител Христо Христов.
На 22-ри май от 18:00 часа в Градската художествена галерия ще цвучат шедьоври на класическата музика, с участието на: Стефан Бояджиев – пиано, Лиляна Кондова – сопран, Мартин Зайранов – цигулка. В програмата: Бетховен, Чайковски, Виенявски, Рахманинов, Крайслер, Дебюси. Вход свободен с изключение на концерта на Шуменската филхармония.