Новата дата на Редки тъпанари ще бъде уточнена допълнително. Снимка Архив Черноморие-бг

Новата дата на Редки тъпанари ще бъде уточнена допълнително. Снимка Архив Черноморие-бг

Представлението на спектакъла "Редки тъпанари", което бе планирано да се играе на 16-ти септември в Летния театър на Бургас, ще бъде отложено. Един от актьорите е с положителна проба за корона вирус. Представлението ще се играе през октомври месец в залата на Културен дом Бургас (бивш Дом на НХК б.р.), съобщиха организаторите от "Арт Мелпомена". Новата дата ще бъде допълнително съобщена.

Тези, които не желаят да презаверят билетите си за октомври могат да ги върнат на касата на Билетен център "Часовника" и ще си получат парите.

"Редки тъпанари" е криминална комедия по филма на Марио Моничели - "Неизвестни извършители". Тя е поставена от Теди Москов в русенския театър "Сава Огнянов" и се играе успешно вече четвърта година. В спектакъла участват Мая Новоселска, Дайана Михайлова, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Явор Бахаров, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Йосиф Шамли, Ивайло Спасимиров.

Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им. Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кино оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме.

Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и "престъплението на века". Разбира се няма да разказвам сюжета, тъй като това е пагубно за всяка криминална история.  Филмът на Моничели е от епохата на италианския  неореализъм и е номиниран за "Оскар" през 1958 г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Витторио Гасман. А артистите в спектакъла не са по- лоши от тях.