Женина Трашлиева е тазгодишният носител на титлата Спортист на 2022 година. Снимки Черноморие-бг

Женина Трашлиева е тазгодишният носител на титлата Спортист на 2022 година. Снимки Черноморие-бг

Състезателката по художествена гимнастика Женина Трашлиева от СКХГ "Черноморец", с треньор Ана Бошева, е тазгодишният победител в анкетата за определяне на 10-те най-добри спортисти на Бургас за 2022 година.  Всички те бяха отличени на специална церемония в Културен дом НХК.

"И през настоящата 2022 година бургаските спортисти ни дадоха много поводи за гордост със своите успехи! Благодаря на треньорите и спортните специалисти, че работиха здраво, за да създадат новите шампиони на Бургас!

Постигнатите успехи, спечелените купи и медали ще останат част от спортната история на нашия град и ще бъдат пример за подражание за бъдещите спортисти. Бъдете здрави и продължавайте да прославяте с успехите си Бургас!“, каза при откриването на церемонията кметът Димитър Николов. 

Втора в класацията, след Женина Трашлиева е Ева Брезалиева – художествена гимнастика от СКХГ "Олимпия“, с треньор Елена Симеонова.

На трето място е ветеранът по вдигане на тежести Петър Борисов от Клуб по вдигане на тежести "Черноморец“, с треньор Димитър Ковачев.

На четвърта позиция е Димитър Рачев – борба, от СКБ "Бургас", с треньор Николай Дачев.

Пето място е за двойката по спортна акробатика Георги Стоянов и Владимир Коточев от КСА "Бургас", с треньор Камелия Борисова.

На шеста позиция се класира Теодора Попова – карате киокушин, от СК "Сентоки“, с треньор Живко Андреев.

Седмото място е за Цанко Цанков от КПС "Победа", с треньор Николай Николов.

Под номер осем в класацията е Жанет Ангелова – плуване, от СК "Акулите", с треньор Кремена Магриотова.

Девети е Теодора Тодорова – карате, от КК "Ронин", с треньор Иван Тодоров.

На десета позиция е Веселин Георгиев – колоездене, от Колоездачен клуб "Черноморец - Бургас", с треньор Тодор Ангелов.

В категорията "Спортист с увреждания" бяха връчени три награди. Първо място зае Стоян Снежанов от клуб "Джавелин", с треньор Атанас Атанасов.

На втора позиция е Албена Пенева от клуб "Здраве - 09", с треньор Ива Гавраилова.

На трето позиция се класира Валентина Марчева от клуб "Джавелин", с треньор Есмерай Ибрям.

За отбор на Бургас за 2022 година е избран Спортен клуб по борба "Бургас“.

В категорията "Млад талант" победител е Тодор Вълев от спортен клуб "Интер 92" по кикбокс, с треньор Васил Вълков. Втората позиция се поделя от двама състезатели. Това са Стилян Плачков – джудо, от спортен клуб "Джудо Бургас", с треньор Ирина Пауникова, и Десислава Белова – плуване, от Плувен клуб "Черноморец Бургас", с треньор Люба Панайотова. На трето място се класира Антоанета Цанкова – художествена гимнастика от СКХГ "Олимпия", с треньор Елена Симеонова. Тази година е присъдена и специална награда в категорията "Млад талант". Тя е за Ердал Галиб от клуб по борба "Черноморец", с треньор Кирил Димитров.

На официалната церемония присъстваха още областният управител проф. Мария Нейкова, зам.-кметът Диана Саватева, началникът на РУО – Бургас Петя Петрова, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, омбудсманът Тодор Стамболиев, д-р Лорис Мануелян, общински съветници и много спортни деятели.

Галерия