Най-добрите огнеборци бяха отличени в конкурса Пожарникар на годината. Снимка Пресцентър Областна дирекция на МВР

Най-добрите огнеборци бяха отличени в конкурса Пожарникар на годината. Снимка Пресцентър Областна дирекция на МВР

Главен инспектор Пламен Колев, старши инспектор Диан Иванов, инспектор Димитър Русев, инспектор Николай Иванов от айтоската противопожарна служба и старши пожарникар Стефан Ташев бяха наградени за участието им в конкурса "Пожарникар на годината". На тържествената церемония присъстваха зам.-областният управител Владимир Крумов, директорът на дирекция "Оперативни дейности" при Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - старши комисар Красимир Шотаров, директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас - комисар Васил Василев и началниците на противопожарните служби в Бургаска област. За съществен доброволчески принос и подпомагане жертвите на наводненията в общините Камено и Бургас от октомври миналата година, бе награден и бургазлията Пламен Карашев.

Директорът на дирекция "Оперативни дейности" при Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - старши комисар Красимир Шотаров благодари на Пламен Карашев за хуманния жест, пожелавайки му много здраве и лични успехи. "Искам да изкажа възхищението си от професията на пожарникаря, като пожелая на всеки от вас един ден да бъдете много по-оценени. Вашата професия е елитна и престижна и вие заслужавате повече от уважение. Видях, че ежедневно рискувате живота си и свеждам глава пред вашия труд! Благодаря за даденото отличие, но държа да подчертая, че то не е лично за мен, а за всички доброволци с добри сърца, с които бях обграден - за хората, които върнаха надеждата за живот на нашите майки, бащи, баби и дядовци, пострадали от наводненията!", каза Карашев.

Колективна награда получиха и единадесетокласниците Красен Димитров, Юмет Сатаджъ и Лъчезар Лалев, които загасиха през миналата година в голямото междучасие горящ автомобил до своето училище. Учениците ще получат отличието си задочно, тъй като не успяха да присъстват на тържествената церемония.