С най-много запомнящи се реплики бе председателят на ОбС Костантин Луков. Снимка Лина Главинова

С най-много запомнящи се реплики бе председателят на ОбС Костантин Луков. Снимка Лина Главинова

И 34-о заседание на Общинския съвет на Бургас не мина без размяна на реплики и запомнящите се бисери, които ще влязат в архивите. Ето и по-запомнящите се.

"Не може да се сравнява цената на доматите с цената на краставиците" – реплика на Петко Драгнев – управител на общинската фирма "Бургасбус" към съветника от Константин Бачийски по време на дебатите за увеличаване цената на билета за пътуване в обществения транспорт.

"Отидох да пия кафе и викторината на колегата Бачийски приключи" – думи на съветника от БСП Евгений Мосинов по повод въпросите, които Константин Бачийски (СЕК) зададе на Петко Драгнев.

"Един път ги признаваме за бургазлии, а сега ги правим отново селяни. Кой ще гласува против гражданите да са граждани?" - питане на съветникът от ГЕРБ Димитър Георгиев по време на дебатите за промяна на категоризацията на четири бургаски квартала.

"Може да си искате, ама вашият глас няма значение. Вие сте като петли на арената. Внимавайте кой бутон ще натиснете и гледайте системата да не ви обърка" – реплика на председателят на ОбС Костантин Луков по повод искане за прегласуване на докладна записка.

"Който не спазва законите, си отива, казва нашият лидер. Вие ме карате да гласувам, за да си отида" – коментар на Луков към Ангел Божидаров по повод докладната му и такситата да могат да се движат в бус лентата.

"Пак аз излязох прав" – реплика на Луков след като колегите му отхвърлиха докладната на Божидаров.

"Много важно, че ще ми искате оставката" – заяви председателят на ОбС Костантин Луков в отговор на коментари в залата.

"Ще съборите бюджета на Община Бургас" – заяви кметът Димитър Николов по повод решението на Луков да подложи на гласуване писмо с искане за преасфалтиране на алеи в детска градина Иглика.

"Вие ме поставяте между чука и наковалнята" – репликира Луков кмета Николов, а той му отговори – "А аз къде съм?".