Отпускат стипендии на наши студенти, които учат в Индонезия

 

Това стана ясно от срещата на кмета на Бургас Димитър Николов с посланика на Индонезия у нас Негово привъзходителство Имануел Роберт Инкириванг. По време на разговора стана ясно, че интересът на бизнеса в четвъртата по население страна в света - 242 млн. души, да инвестира в града е сериозен.

Градоначалникът запозна своя гост с възможностите за инвестиции, които предоставя Бургас. На свой ред посланик Инкириванг изрази желание за установяване на сътрудничество между Бургас и индонезийския град Медан - Северна Суматра в сферите на образованието, културата, бизнеса и туризма. Посланиикът сподели още, че стратегическото разположение на Бургас, превръща града в предпочитан за инвестиции сред бизнеса в азиатската страна.

Посланикът на Индонезия г-н Инкириванг прояви интерес и към възможностите, които предоставя бургаското пристанище за транзитиране на стоките от островната страна на ниска себестойност на пристанищни такси и обслужване, и възможност за излизане на пазарите в Източна и Централна Европа.

В края на разговора стана ясно, че официална делегация от Индонезия ще посети Бургас през май следващата година, когато ще бъде организирана среща с местния бизнес за обсъждане на перспективите за общо сътрудничество между двете страни.