Антони Георгиев представи изложбата на Галя Ушева

Антони Георгиев представи изложбата на Галя Ушева

COVID-19 пандемията провокира фотографът Галя Ушева за изложбата й "Да откриеш свободата". След над десетгодишна пауза, тя подреди свои фотографии в залата на Дружеството на художниците на улица "Александровска" 22 в Бургас. А журналистът Антони Георгиев направи четири прочита на експозицията, която събра близки, приятели, колеги на авторката.

"Това е нефотографски експеримент в мисленето. Целта му е да вдъхне живот на сгради, в които вече няма живот. Те са в състояние на сладък разпад. Новото е дошло, а старото още не си е отишло", сподели Антони Георгиев. Според него, първият прочит на изложбата е документ на настоящето, вторият - напълно несъзнателна скрита реклама на фирмите, чиито имена се четат по опакованите сгради, третият - усещането за нега, което снимките носят, четвъртият - прочитът на свободата.

"Дистанцирайки се започнах да потъвам, да натрупвам неща, които не мога да сдържа. Искам да дишам, да общувам, да съм дива", сподели Галя Ушева на откриването на своята изложба. Гостите се потопиха в атмосфрета, която черно-белите фотографии създават и чрез музиката на Георги Дончев. Към всяка фотография се четат стиховете на Цочо Бояджиев.

А сградите запечатани на снимките, чрез които Галя Ушева търси свободата се намират в радиус от 1-1,5 км. от залата, в която са подредени.

Галерия