Парче от светия кръст и частица от мощите на свети Андрей ще закрилят Бургас

 

 

Днес град Бургас се весели, радва се, тържествува. Днес град Бургас е осенян от частица от светия Христов кръст, чрез който стана изкуплението, спасението, на човешкия род. Ето защо нашият Никулден е двоен и троен празник, тъй като невидимо сме осенени от радостта, която министър-председателя и Божидар Димитров ни зарадва.
Братя и сестри, ние не можем да изкажем с няколко думи това тържество, това приемане на частица от светия кръст. Но той вече ще бъде в град Бургас и всеки един от вас макар и от разстояние може да се поклони, да измолва благослова да изчистите сърцата си.
Мощи на свети Андрей Първозвани.
Не друг град, а Бургас е удостоен с частица от мощите на свети Андрей, той е минал по нашето крайбрежие.

"Днес град Бургас се весели, радва се, тържествува. Днес град Бургас е осенян от частица от светия Христов кръст, чрез който стана изкуплението, спасението, на човешкия род. Ето защо нашият Никулден е двоен и троен празник, тъй като невидимо сме осенени от радостта, с която министър-председателя Бойко Борисов и министър Божидар Димитров ни зарадваха", каза сливенският митрополит Йоаникий. Той посрещна ковчежето с парчето от светия кръст и мощите на свети Андрей на входа на храма "Св.Св.Кирил и Методий". Те ще бъдат положени на видно място, достъпно за поклонение за всички миряни.

Дядо владика бе удостоен днес със званието "Почетен гражданин" на Бургас. Отличието му бе връчено от кмета на града Димитър Николов.