С изпълнение на танцов ансамбъл "Здравец" от Камено започна благотворителния концерт. Снимки Лина Главинова

С изпълнение на танцов ансамбъл "Здравец" от Камено започна благотворителния концерт. Снимки Лина Главинова

Средствата от благотворителния концерт, организиран от ГЕРБ - Бургас, ще отидат при децата от семействата в общините Камено и Бургас, които най-тежко пострадаха при проливните дъждове и последвалите наводнения на 24-и и 25-и октомври. Всичките 600 билета бяха разпродадени за броени дни. Стойността на всеки билет бе 10 лева. "Парите се събираха в кутия, запечатана от норатиус. Някои хора пускаха повече от предварително обявената стойност на билета, така че ще разберем, колко пари са събрани, когато кутията бъде отворена", казаха за "Черноморие" от пресцентъра на ГЕРБ в морския град.

Концертът бе предшестван от благотворителен базар, на който се продаваха кулинарни изделия, коледна украса, бижута, снимки и други. Тези пари ще бъдат добавени към средствата от билетите. След като стана ясно цялата сума, ще бъде определен и размера на помощта, която всяко дете ще получи. Тя ще бъде във формата на дрехи, обувки и учебници.

За да подкрепи инициативата дойде и евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов, който наследи Мария Габриел в Европейския парламент, след като тя бе избрана за еврокомисар. В залата на НХК бяха и народни представители от ГЕРБ, зам.-областният управител на Бургас Севдалина Турманова, кметовете на Бургас и Камено - Димитър Николов и Жельо Вардунски.

"Благодаря Ви за вашата съпричастност и подкрепа. Горд съм, че бедствието отвори сърцата ви доброто", каза кметът Димитър Николов преди началото на благотворителния концерт в залата на НХК. В него безвъзмездно участваха Веселин Маринов, Стефан Диомов и "Петте сезона", група "FOUR" с Преслава Минасян, танцов ансамбъл "Здравец" - Камено и други.

Благотворителните инициатива се организираха и с подкрепата на сдружение "Алианс за нашите деца", ГЕРБ - Бургас, "Жени ГЕРБ" - Бургас и "Майки ГЕРБ".

Галерия