В момента обстановката в общината се нормализира. Снимка Община Царево

В момента обстановката в общината се нормализира. Снимка Община Царево

Паркингът, ниските нива на хотелски комплекс "Нестинарка" в Царево са заляти от проливния дъжд, който се изля тази нощ, съобщиха от пресцентъра на Община Царево. Няма данни за други наводнени обекти в района на плаж "Нестинатка" и къмпинг "Нестинарка".

От Община Царево подадоха документи за помощ от държавата за възстановяване на моста и дерето около него на Нестинарка в резултат на пороя от миналата година, но финансиране не беше отпуснато. Община Царево ще подготви документи за цялостна корекция на реката около плаж "Нестинарка" и отново ще повдигне въпроса пред държавата за невъзстановените средства от бедствието през 2023 г. и необходимостта от още средства за корекция на дерета, речни корита и възстановяване на разрушена инфраструктура. Общата сума, която е необходима и за която има подадени документи, но не е отпусната е около 35 млн. лева.

Към момента метеорологичната обстановка на територията на община Царево се нормализира, въпреки интензивните валежи от последното денонощие.

Няма данни за пострадали, на няколко места има локални наводнения в частни имоти. Има изровени изкопи на ВиК и частични проблеми с уличното осветление.

Екипи на Общината, на Противопожарната служба и МВР са на терен и в готовност.

Извършват се огледи на речни корита и дерета.