Камен Донев ще излезе на сцената в спортна зала Младост в края на януари

Камен Донев ще излезе на сцената в спортна зала Младост в края на януари

Първата среща на Камен Донев за тази година с бургазлии е на 27-ми януари в спортна зала "Младост". Той ще представи спектакъла "Възгледите на един учител за народното творчество", съобщиха организаторите от културна организация "Арт Мелпомена"

Представлението ще се състои при 30% от максималния капацитет на залата и при спазване на изискването за социална дистанция и противоепидемичните мерки. Все още билети за спектакъла могат да се намерят на топ цена - 25 лева в билетния център "Часовника". Местата са ограничени, заради редуцирания брой на зрителите.

Авторският спектакъл на Камен Донев "Възгледите на един учител за народното творчество" е по сценография на Ралица Русева, костюмите са на Паша Нешкова. Музика: Камен Донев, Кирил Добрев, хореография: Ивайло Иванов, аранжименти: Дани Милев.

Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Толкоз. То се ражда основно по селата, т.е. извън града. Но и това, което се ражда в града, пак може да се каже, че е народно творчество, защото хората в града обикновено са от селата.

Това се вижда най-добре през почивните дни, когато те отиват в селата, а хората от селата в събота и неделя посещават града, за да продават това, което отглеждат в самите села, и да си закупят от града онова, което съответно в селата липсва. Така нареченият народен творец заучава, помни, изпълнява, но също така той трябва да интерпретира, фантазира и дообогатява основно с любов и от все сърце да предава на своите наследници дообогатеното.

Важното обаче е, че в народното творчество никой не иска да развали направеното,а обратното - да го направи по-хубаво. Просто като боб.

Темата, с която ще се занимаем, е: преоткриването на народното творчество и широкото му прилагане в ежедневието за подобряване здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората. Народните песни и танци могат да помогнат за справянето с житейските несгоди, стреса, самотата, скуката, проблеми с двигателно-опорния апарат, умората, негативните емоции, общуването. Както и да се приложи в целия диапазон на работната седмица, двата почивни дни и отделеното време в личен план.

Спектакълът не е подходящ за деца под 14 години.