Студентите са от две специалности в унверситета. Снимки Община Царево

Студентите са от две специалности в унверситета. Снимки Община Царево

Първата група студенти в Тракийския университет в Стара Загора, специалности "Рибовъдство и аквакултура" и "Екология и опазване на околната среда", пристигна в базата за изнесено обучение на старозагорската Алма матер в Царево. Сградата бе предоставена на университета от Община Царево, след решение на Общинския съвет, през пролетта, за да бъде реновирана и превърната в център за изнесено обучение на студенти по различни научни направления.

Водени от своите преподаватели – проф. Диян Георгиев, доц. Галин Николов, гл. ас. Светослава Терзиева и ас. Стоян Горанов - студентите ще участват в специализирани практики по ботаника, зоология, екология и опазване на околната среда, морска аквакултура. В рамките на седмица младежите ще посетят природен парк "Странджа", резерватите "Узунбуджак", "Силкосия" и "Ропотамо", защитените местности "Пода" и "Поморийско езеро". Програмата включва още посещение на предприятие за преработка на бели пясъчни миди в Черноморец, мидена ферма в Созопол, рибарското пристанище в Созопол, рибарското селище Ченгене Скеле.

Предвидени са още срещи с местната общност, дирекцията на природен парк "Странджа" и Централно управление на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултура -  Бургас.

Галерия