Първият сняг се очаква още на 20-и ноември. Ще вали на много места в страната

Първият сняг се очаква още на 20-и ноември. Ще вали на много места в страната

Първи сняг се очаква още в понеделник 20-и ноември. Ще вали във високите полета от Западна България, Предбалкана и североизточните райони. Ще бъде и доста ветровито. Дотогава времето ще остане студено. През следващото денонощие не се очаква съществена промяна на времето.
Ще бъде предимно облачно и на много места ще превали дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще са почти без денонощен ход – в повечето места ще са между 7 и 12 градуса.
Над Черноморието ще е облачно и на отделни места ще превалява слаб дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода е 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.
Над планините ще е облачно и мъгливо. На места ще превалява слаб дъжд, над около 1800 метра – слаб сняг. Ще духа умерен югоизточен, по билата – южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 5 градуса, на 2000 метра – около 0 градуса.
През почивните дни ще се задържи облачно, с валежи. В събота вятърът ще е от изток, температурите ще се задържат без съществена промяна. В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават, възможно е да вали на повече места и валежите да са по-силни.