Най-нетърпеливи да влязат в класните стаи бяха първокласниците. Снимки Бургас без цензура

Най-нетърпеливи да влязат в класните стаи бяха първокласниците. Снимки Бургас без цензура

Пъстро и музикално бе началото на новата учебна 2023/2024 година в бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий". Детска глъчка, усмивки и нетърпение съпроводиха 15-ти септември. Най-голяма традиционно бе групата на родителите на първокласниците, които с вълнение прекрачиха днес прага на своето училище. 105 деца, разпределени в пет паралелки, получиха своите комплекти с буквар и първите си учебници. За тях е и най-незабравим днешния ден, защото той слага началото на обучението им в средното училище.

"Първият учебен ден е особено вълнуващ, тържествен и значим в историята на българското образование, защото символизира началото и надеждата на нацията за по-добри бъднини, защото е ден, в който тържествуват знанието и жаждата за духовност и просвещение.

Скъпи учиници и колеги, всяка нова учебна година е ново начало, което носи смисъл и радост за всички ни. Всеки първи учебен ден ни събира в нашия общ дом - училището, където си дават среща безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Училището е мястото, където нашите цели и мечти се събират под общ покрив и само от нас зависи да ги осъществим чрез екипна работа, споделена грижа и отговорност. Щастливи сме днес да посрещнем в семейството на СУ "Св. св. Кирил и Методий", най-малките - първокласниците, и да ги приветстваме с "Добре дошли", каза в обръщението си директорът на гимназията Снежана Няголова.

Специален гост на тържеството в училището бе Севдалина Турманова - председател на Общинския съвет в Бургас.

Галерия