Информационният ден в Бургас ще се проведе на 27-ми юни. Снимка Община Бургас

Информационният ден в Бургас ще се проведе на 27-ми юни. Снимка Община Бургас

Патентно ведомство на Република България организира с подкрепата на Община Бургас информационен ден за представяне на инициативата "Европейска мрежа на Автентичностите". Той ще се проведе на 27-ми юни 2023 г., от 11:00 часа в зала "Георги Баев" на културния център "Морско казино".

Фокусът на събитието ще бъде върху запознаването на широката общественост със същността на европейската инициатива за гарантиране правата на притежателите върху обекти на интелектуалната собственост чрез насърчаване закупуването на оригинални стоки и автентични продукти, и обединяване на усилията за предотвратяване разпространението на фалшификати в търговската мрежа.

Акцентът на информационния ден ще бъде поставен върху огромните вреди, които покупко-продажбата на неоригинални продукти причинява на местното управление, бизнеса и на всеки отделен гражданин.

Опитни експерти на Патентно ведомство на Република България, ангажирани с реализирането на инициативата, ще представят информация и материали, свързани с целите, дейностите, заинтересованите групи и лица, както и очакваните резултати от инициативата.