Лятното кино за първи път ще има прожекции в сърцето на Странджа

Лятното кино за първи път ще има прожекции в сърцето на Странджа

Пътуващо кино спира през юли в Кондолово. Пътуващото лятно кино на "Кинематограф" ще представи селекцията "Късо българско кино в Странджа" на 20-ти юли (събота), от 20:45 часа. Село Кондолово е малко и живописно кътче в една от най-красивите и непознати планини в България, а площадът на селото обещава да приюти вълшебна киновечер под звездите.

Акцент за вечерта ще бъде най-новият филм на режисьора и продуцент Тома Вашаров - "Премиерата" (2024). Сюжетът на филма ни пренася по време на премиерата на филм, който се казва "Дълбоко в душата" и ни запознава с неговия нервен и суетен режисьор Филип Кралев (Стефан Денолюбов), който копнее да разбере мнението на публиката, както и присъдата на критиката. Положението става още по-напрегнато за него, когато на прожекцията се появява един неочакван гост. С прекрасно премерено чувство за сарказъм и голяма доза хумор, Тома Вашаров изобличава и осмива фалша и лицемерието, пропили се в киносредите, а и въобще в сферата на изкуството.

Сред останалите заглавия зрителите ще могат да се насладят на цели три филма номинирани за "Оскар". Селекцията ще предложи разнообразие в жанрово и тематично отношение.

Между филмите има анимации, игрално и документално кино, които ще предложат дълбоко поетично преживяване и неочаквани откровения; истории, които ще предизвикват размисъл, но и смях.