Ивелина Василева и Димитър Бойчев внесоха яснота за пътните проекти. Снимка Лина Главинова

Ивелина Василева и Димитър Бойчев внесоха яснота за пътните проекти. Снимка Лина Главинова

Пътят Бургас - Слънчев бряг трябва да бъде готов за една година. До седмица трябва да бъде подписан договора с избраната фирма изпълнител. Началото на следващия туристически сезон ще бъде пусната едната лента на новия четирилентов път и част от трафика ще бъде изнесен извън Поморие. Това каза народният представител от ГЕРБ - Бургас Димитър Бойчев.

Агенция "Пътна инфраструктура" получи разрешение за изграждането на обекта: "Път I-9 Слънчев бряг - Бургас", обход на Ахелой от км 207+800 до км 212+233.06", подписано от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Проектът предвижда изграждане на четирилентов път по направлението и разделителна ивица за посоките на движение.

"Оценката за въздействието върху околната среда беше готова още през февруари 2016 година, но една година продължи процедурата по обжалването", коментира Ивелина Василева - депутат от ГЕРБ. По думите й предсто от агенция "Пътна инфраструктура" да възложат изработването на техническия проект за рехабилитация на пътя Малко Търново - Царево през Граматиково. За ремонта на отсечката са необходими 19,6 млн. лева.