Пенсионери на бунт заради опашка за плащане на данъци във Варна Валентин Стоянов. По думите му пред офиса има около 200 души. Самият той се оплака, че вече трети ден, не може да си плати местния налог.

Тази сутрин системата е блокирала, което предизвикало недоволството на гражданите. Те започнали да удрят по стъклата, недоволни от обслужването, обясни още Стоянов. Той посочи, че работят само половината каси. Мъжът недоумява, как може да искаш да си платиш налога и да губиш толкова много време.

Седемнадесет каси за плащане на местни данъци и такси работят тази година, сочи сайтът на община Варна. Освен това налозите могат да се платят и по банков път във всички офиси на Централна кооперативна банка. Друга възможност за заплащане на местните данъци и такса е чрез пощенски запис. Плащането може да стане в 27 пощенски клона, разположени на територията на общината. 

Припомняме, че данъкът върху недвижимите имоти, данъкът за превозните средства и таксата за битови отпадъци се заплащат на две равни вноски в следните срокове: от 1 март до 30 юни и до 30 октомври. На предплатилите от 1 март до 30 април за цялата година се прави отстъпка от 5 на сто.

 

Опашка за плащане на местните данъци и такси се вие и пред РУАТОН "Приморие" в Бургас. Най-нетърпеливите да си платят налозите и така да спестят 5% от стойността им се наредиха още в ранни зори. По обяд днес опашката стигна до тротоара и бе на път да завие по пешеходната зона.

 

Днес+