Подписката се събира пред сградата на Община Бургас. Снимки Черноморие-бг

Подписката се събира пред сградата на Община Бургас. Снимки Черноморие-бг

Персоналът на павилион "Гъбката", който се намира на входа на Морската градина в Бургас, събира  подписи в нейна защита. Въпреки студа и силният вятър, служителите се събраха пред сградата на Община Бургас, за да изразят своето несъгласие със случващото се с павилиона и да потърсят подкрепата на бургазлии. Лошото време не спря тези, които минаваха по "Александровска" да се спрат и да се подпишатг. Някои бяха дошли специално за протеста, който бе обявен като мълчалив.

Подписката ще продължи и през следващите дни, а казусът с Гъбката не е ясно как ще приключи.

Рауф Сабах: Платил съм 90 000 евро за Гъбката, ще си търсим правата в съда - видео

Павилионът е собственост на фирмата на Рауф Сабах "ДИ-М ГРУП" ООД, която го стопанисва вече 20 години на това място.

Проблемът ескалира в първия работен ден на годината, когато се приемаха документи за участието в конкурса за отдаване под наем на търговски обекти по чл. 56. Според условията на Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градското обслужване на територията на Община Бургас, този, който първи входира документи за участие в търга, той печели.

Преди Рауф Сабах има подадени документи за тази точка и това може да наложи премахването на сегашния павилион, въпреки че Комисията по чл. 6, ал. 1 от Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градското обслужване на територията на Община Бургас разгледа постъпилите документи на желаещите да стопанисват обекти, но не излезе с решение.

 

Галерия