Песен на бургаски автори спечели "Сладкопойна чучулига" Второ място е за песента "Играчка-плачка" по музика и текст на Красимир Милетков и аранжимент Борис Чакъров. Третото място - "Как така" по текст на Красимира Стаменова, музика и аранжимент – Таня Владева.

Имената на победителите бяха определени от жури с председател - проф. Виктор Чучков. Детското жури отличи песента "Само лято" по с музика, текст и аранжимент на Петър Писарски. Наградата на Съюза на българските композитори отиде при Руслан Карагьозов и Йордан Гошев, а тази на името на Иван Пантелеев беше присъдена на композитора Вячеслав Кушев.

До финала на конкурса тази година бяха допуснати 11 нови песни, избрани измежду 40 подадени за участие. Песните финалисти звучаха на сцената на Летния театър в Бургас в изпълнение на солистите и вокалните групи на детски хор "Милка Стоева" към Младежки културен център. По повод 30-годишнината от създаването на "Сладкопойна чучулига", в концертната вечер беше включен и букет от емблематични, обичани от поколения българи детски песни, създадени през годините на фестивала.

Зам.-кметът по култура на община Бургас Йорданка Ананиева се срещна с авторите на песните и им връчи почетна грамота за участието.

Националният конкурс за детска песен "Сладкопойна чучулига" се организира от Община Бургас и сдружение "Сладкопойна чучулига" със съдействието на Съюза на българските композитори и БНР. Това е най-престижният конкурс за песни за деца у нас и единственият,  който продуцира нови детски песни. Първото му издание е през 1980 г. по идея на видния бургаски композитор Иван Пантелеев. През годините в "Сладкопойна чучулига" са взели участие повече от 100 автори, създали над 400 песни като "Чело коте", "Лунапарк" и други.