Песента звуча на откриването на учебната година и в ПГЕЕ Константин Фотинов. Снимка Петя Добрева

Песента звуча на откриването на учебната година и в ПГЕЕ Константин Фотинов. Снимка Петя Добрева

Песен на бургаско дете звуча в първия учебен ден във всички училища. По този начин Община Бургас се присъединява към национална кампания "Хайде", чиято цел е чрез песни и танци да инициира емпатия, разбиране и толерантност сред децата в България. Идеята е инициативата да създаде в рамките на следващите 10 години по една нова песен, носеща послание към децата, което ги мотивира да бъдат по-добри един към друг.

Кампанията в Бургас стартира днес, на първия учебен ден, с първата песен - "Хайде: По-добри", която звучи по главните улици на града и в дворовете на всички бургаски градини и училища за откриването на учебната 2024/2025 г.

Идеята за инициативата идва преди една година на 8-годишния бургазлия Йохан Тансое, който тогава е в III "в" клас на ОУ "Любен Каравелов". Момчето е съавтор на текста на първата песен, заедно с Вирджиния Събева GINI, която е и композитор на музиката. Аранжиментът е дело на Ангел Проданов, а продуцент на песента е майката на Йохан - Красимира Николова.

"Хайде: По-добри" се изпълнява от популярните и обичани български музиканти и артисти: Орлин Павлов, Михаела Филева, Ненчо Балабанов, Вирджиния Събева GINI, Александър Георгиев и със специалното участие на деца от музикална школа "Music Lab Academy".