Изложението се провежда за втора поредна година във Флората. Снимки Авторът

Изложението се провежда за втора поредна година във Флората. Снимки Авторът

Национална изложба за цветни и фигурно-стойкови канари с провежда тази събота и неделя в експозиционен център "Флора" - Бургас. Специално жури определи най-добрите пернати. Критериите за различните видове канари са различни като при цветните съвсем естествено се набляга повече на оперението и цвета, а при стойковите канари се държи на фигурата. 

Пламен Карагьозов се занимава професионално от две години с отглеждане на канари и смята че това не е трудно занимание, но като всяко нещо има своите тънкости. “Като има желание, гледането е лесно. Не се изискват някакви определени условия за гледане, а храната зависи от породата като е предимно семена. При цветните канари трябва да се дава такава храна, която да им дава повече цвят. Иначе няма кой знае какви специфики”, казва Карагьозов. Има разлика обаче при отглеждането на канари и папагали, защото ако при последните е нужна социализация, то при канарите такава не е необходима и те не са плашливи, и са много по-мелодични. 
Освен изложбата в Експо център "Флора", всеки който желае може да си купи от търговците различни видове канари и да получи от първо лице съвети за тяхното отглеждане. Най-масовите струват между 20 и 30 лева, а удоволствието от тяхната песен е безценно, признават канаровъдите. Изложението продължава и днес.

Галерия