Участниците са разделени в няколко категории. Снимка Архив Черноморие-Бг

Участниците са разделени в няколко категории. Снимка Архив Черноморие-Бг

Националният конкурс за изпълнители "С песните на Комня Стоянова" ще събере самодейци за пети път в Средец. Песенната надпревара, която се организира от Община Средец, започва в 9.30 часа на 1-ви септември. 80 индивидуални изпълнители и групи са заявили участие в тазгодишното издание на фестивала. Те ще се качат на сцената, която ще се издига на площад "България" в центъра на Средец. Всеки участник и група трябва да изпълни странджански и тракийски песни, като задължителното условие е една от песните да е от репертоара на певицата Комня Стоянова.

Жури с председател - проф. д-р Стефан Чапкънов и членове - народните изпълнители - Янка Рупкина, Радостина Йовкова, Лазар Налбантов и Костадин Михайлов ще оценяват таланта на изпълнителите. Те ще определят и носителите на призовите места в отделните категории, както и носителя на отличието "Комня Стоянова"

С конкурса се дава началото на тържествата по случай празника на Средец. Кулминацията ще бъде на 22-ри септември - Денят на независимостта на Княжество България и Източна Румелия.