Депутатите и местните лидери на БСП дадоха последен за годината абрифинг. Снимка Лина Главинова

Депутатите и местните лидери на БСП дадоха последен за годината абрифинг. Снимка Лина Главинова

Въпросът за ремонта на пътя Царево-Малко Търново е геополитически. Кога ще бъде извършена основна реконструкция не е ясно. Тепърва ще се избира изпълнител в конкурса за проектиране, каза бургаският депутат от коалиция "БСП за България" Петър Кънев. Според него, това е един от важните проблеми, чието решение не трябва да се отлага.

От агенция "Пътна инфраструктура" обявиха на 5-ти ноември, че стартират тръжната процедура по избор на изпълнител на техническите проекти за ремонт на 117 километра републикански пътища в област Бургас. Сред тях е и отсечката Царево-Малко Търново, която е 59 километра.

"До няколко години няма да бъде основно ремонтиран пътят", категоричен е Кънев.

Той настоява да има ясна визия за бъдещето и на Бургас. "Минаха пет години, откакто дойдох като водач на листата на БСП за Народно събрание и нищо от това, което се говореше за привличане на инвестиции не е реализирано. Трябва да се знае каква е визията за развитието на Бургас? Ако ще е туризъм и услуги, да се работи в тази посока. Ако ще е инвестиции, да се насочат усилията там", категоричен е Кънев.

Той и колегите му в парламента Николай Тишев и Тодор Байчев направиха отчет на свършеното от тях и отсъстващия от брифинга техен колега Димитър Стоянов. "Задали сме 80 въпроса по различни теми. Това е силната страна на опозицията - да пита", допълни Николай Тишев. Той изрази притеснението си, че отново се поставя на дневен ред в Европейския парламент Пактът за мобилност, който силно засяга транспортните фирми от Източна Европа. "Явно Чехия и Словакия минаха на страната на силните - Франция и Германия. Очаквах този въпрос да бъде коментиран едва от новия състав на парламента в Брюксел, след изборите през май", допълни Тишев.